Ιατρικές μεταφράσεις

Επίσημες Μεταφράσεις Ιατρικών Εξετάσεων και Εγγράφων

Ιατρικές Μεταφράσεις - Επίσημες Μεταφράσεις Ιατρικών Εξετάσεων και Εγγράφων

Η ιατρική γλώσσα μπορεί να είναι δυσνόητη, ακόμη και στα Ελληνικά, επειδή περιέχει κλινική ορολογία και περίπλοκο περιεχόμενο. Εξαιτίας αυτού, η μετάφραση ιατρικών εγγράφων απαιτεί ειδική νοοτροπία και συγκεκριμένο έλεγχο.

Στην μεταφραστική εταιρεία Translix αναλαμβάνουμε την άριστη μετάφραση κάθε είδους ιατρικού κειμένου και εγγράφου με ακρίβεια και συνέπεια. Πολλοί διαφορετικοί τύποι εγγράφων απαιτούν μετάφραση, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων γιατρού, επεξηγήσεων χειρουργικής επέμβασης, ιατρικών κανονισμών, συνόψεων, εγγράφων πρωτοκόλλου, αναφορών περιστατικών, φυλλαδίων, εκπαιδευτικών εγγράφων, φαρμακολογικών οδηγιών, εντύπων συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης και οδηγιών ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Καθένας από αυτούς περιέχει διαφορετικούς όρους που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένο κοινό και γλώσσες.

Η μετάφραση ιατρικών κειμένων, εγγράφων και εξετάσεων απαιτεί τον μεγαλύτερο βαθμό προσοχής και μεταφραστές με υψηλή εξειδίκευση. Για παράδειγμα σε μια μετάφραση κλινικής δοκιμής που απευθύνεται σε γιατρούς ένας μεταφραστής με τεχνική κατάρτιση, εκπαίδευση στην ιατρική επιστήμη και εμπειρία που παρέχει μεταφράσεις ιατρικών όρων είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από έναν γενικό μεταφραστή που γνωρίζει άπταιστα την γλώσσα. Για τον λόγο αυτό, οι μεταφραστές που εργάζονται στις μεταφράσεις ιατρικών εγγράφων και χειρίζονται τα κείμενα αυτά σχετικά με γνώση ιατρικών όρων είναι πολλές φορές ιατροί οι ίδιοι. Επίσης, οι ιατρικές μεταφράσεις διεκπεραιώνονται από εξειδικευμένους ιατρικούς μεταφραστές, με πολυετή εμπειρία, πιστοποιημένες ιατρικές γνώσεις για να εγγυηθούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο μεταφραστικό γραφείο μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ποιότητας, τηρώντας την ομοιογένεια και την ακρίβεια της ιατρικής ορολογίας, με στόχο την πιστή απόδοση του νοήματος, καλύπτοντας σχεδόν όλα τα ιατρικά γνωστικά πεδία και γλωσσικούς συνδυασμούς.

Η ιατρική μετάφραση είναι η πρακτική της μετάφρασης διαφόρων ιατρικών εγγράφων, ιατρικών εξετάσεων, κειμένων, ιατρικών άρθρων, ιατρικών γνωματεύσεων, ιατρικών δελτίων, δεδομένων φαρμάκων κ.λπ. – για μεταφράσεις σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη, ιατρικές συσκευές, υλικό μάρκετινγκ φαρμακευτικών εταιρειών ή για κλινικών μελετών, κ.α. Επίσης, οι περισσότερες χώρες απαιτούν από τις εταιρείες και τους οργανισμούς να μεταφράσουν τη βιβλιογραφία και τα εγχειρίδια ιατρικών συσκευών στην επίσημη εθνική τους γλώσσα.

Οι ιατρικές μεταφράσεις που αναλαμβάνουμε υπόκεινται στις παρακάτω κατηγορίες: Αγγειολογία, Αθλητική ιατρική, Αιματολογία, Αναισθησιολογία, Ανδρολογία, Ανοσολογία, Γαστρεντερολογία, Γενετική ιατρική, Γυναικολογία, Δερματολογία, Ενδοκρινολογία, Ηπατολογία, Ιατροδικαστική, Καρδιολογία, Μικροβιολογία, Νευρολογία, Νεφρολογία, Ογκολογία, Οδοντιατρική, Ορθοπεδική, Ουρολογία, Οφθαλμιατρική, Παθολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία, Χειρουργική, Ψυχιατρική, Φαρμακευτική κλπ.

Οι Υπηρεσίες μας στον Τομέα των Ιατρικών Μεταφράσεων Περιλαμβάνουν:

 • Μετάφραση Κειμένων με Ιατρικούς Όρους
 • Μετάφραση Ιατρικών Εξετάσεων
 • Επίσημη Μετάφραση Ιατρικής Γνωμάτευσης
 • Μετάφραση Ιατρικών Εγγράφων με πιστοποίηση δικηγόρου
 • Μεταφράσεις εγγράφων εγγύησης ιατρικών μηχανημάτων
 • Μεταφράσεις ασφαλιστικών εγγράφων και συμβολαίων
 • Μεταφράσεις Ιατρικών Κειμένων Από και Προς τα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, κλπ.
 • Μετάφραση Βεβαιώσεων νοσηλείας
 • Μεταφράσεις Ιατρικών εκθέσεων και πορισμάτων
 • Μεταφράσεις Ιατρικών βιβλίων
 • Μετάφραση ιατρικών φυλλαδίων
 • Επίσημη Μετάφραση Πιστοποιητικών
 • Βιβλιάρια υγείας
 • Ιστορικό ασθενούς
 • Αιματολογικές Εξετάσεις
 • Λογαριασμοί νοσοκομείων και ιατρικών εξόδων
 • Μεταφράσεις CPR Test Κορονοϊού Covid-19
 • Μεταφράσεις ιατρικών άρθρων
 • Μετάφραση Ιατρικών δημοσιεύσεων
 • Ιστοσελίδες
 • και άλλα.

Η ακριβής μετάφραση ιατρικών εγγράφων υπερβαίνει την απλή μετάφραση λέξη προς λέξη. Οι γιατροί και οι ασθενείς απαιτούν σαφείς και εύκολα κατανοητές οδηγίες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία. Η αδυναμία συμμόρφωσης με τις συστάσεις ή τις οδηγίες που οφείλονται σε κακές μεταφράσεις μπορεί να παράγει απειλητικά για τη ζωή αποτελέσματα. Ο ιατρικός τομέας πρέπει να συμμορφώνεται με αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, όπως και η μεταφραστική εταιρεία που θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε ιατρικά έγγραφα.

Στο μεταφραστικό γραφείο Translix σας παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες εξειδικευμένων ιατρικών μεταφράσεων με εγγύηση στο μεταφραστικό αποτέλεσμα. Την μετάφραση των ιατρικών σας κειμένων αναλαμβάνουν επαγγελματίες μεταφραστές με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις ιατρικές μεταφράσεις και την ιατρική ορολογία. Σε εμάς, μπορείτε να εμπιστευτείτε την μετάφραση των ιατρικών εγγράφων όπως ιατρικές εξετάσεις, γνωματεύσεις, κ.λπ. με επικύρωση δικηγόρου για κάθε νόμιμη χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να λάβετε μια δωρεάν προσφορά για την Μετάφραση των Ιατρικών σας κειμένων και εγγράφων, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή αποστείλετε τα με email στο info@translix.gr λέγοντας μας τον γλωσσικό συνδυασμό που επιθυμείτε και θα λάβετε μια λεπτομερή εκτίμηση κόστους άμεσα.

Ζητήστε Προσφορά

Ανεβάστε το αρχείο που θέλετε να μεταφράσετε και θα λάβετε την προσφορά μας στο e-mail σας.